Centar za podršku

Česta Pitanja

Šta da radim ako sam zaboravio lozinku?

Ako ste zaboravili lozinku, možete dobiti novu lozinku odmah, koristeći stranicu za zaboravljenu lozinku. Ako naiđete na bilo kakve probleme, naše izuzetno ljubazno osoblje koje je dostupno non-stop će Vam pomoći u realnom vremenu putem četa - narandžasta ikona u donjem desnom uglu ove stranice će otvoriti ćaskanje – ili putem imejla [email protected]

Da li su igre poštene?

Na slot platformi Primobet držimo pošteno kockanje na najvišim standardima i našim igračima pružamo samo najbolje poštene i odgovorne dobavljače igara. Osim toga, sve igre poseduju neophodne sertifikate o generatoru nasumičnih brojeva (RNG).

Mogu li da igram slot igre bez trošenja novca?

Da, svi igrači su u mogućnosti da vežbaju ili igraju svoje omiljene igre bez rizika od gubljenja stvarnog novca. Samo kliknite „Igraj za zabavu” da učitate igru u demo verziji.

Šta se dešava ako se igra koju igram zamrzne u toku runde?

Ako se igra zamrzne dok igrate, poslednja runda igre može ostati nedovršena. Međutim, u takvim slučajevima se obično igra na serveru i dobici, ako ih imate, dodaju se na Vaš bilans.

Ne mogu da pokrenem slot igru kada kliknem na link. Šta da radim?

Prvo, proverite vaše verzije Flash and Java softvera. Da bi igrali bilo koju od igara, igrači moraju na svojim uređajima imati instaliranu najnoviju verziju Jave i Flash-a. Drugo, proverite vašu internet konekciju, jer ste je možda izgubili. Treće, izbrišite keš i kolačiće iz pregledača, restartujte pregledač i probajte ponovo. U slučaju da i dalje ne radi, kontaktirajte naš tim korisničke podrške. Naći ćemo rešenje za svaki od takvih problema!

Da li su svi moji podaci sigurni u na slot platformi Primobet?

Mi koristimo najbolje i najinovativnije tehnologije, 128-bitno šifrovanje kroz protokol bezbednog prenosa (SSL) i PGP protokol kako bismo obezbedili siguran prenos podataka.

Kako da podnesem svoje dokumente? Gde mogu da vidim status svojih dokumenata?

TDa biste dopremili potrebne dokumente, idite na svoj lični profil i kliknite na karticu „Dokumenti”. Imajte na umu da veličina datoteke ne treba da prelazi 2MB. Prihvaćeni formati datoteka su pdf, gif, jpeg, jpg, bmp, png i tif. Kada se dokumenti prenesu, sačekajte dok ih ne proverimo i verifikujemo Vaš nalog. Status Vaših dokumenata možete takođe proveriti klikom na karticu „Dokumenti”.

Mogu li da zatvorim svoj profil na određeno vreme?

Naravno. U mogućnosti ste da se samoisključite na određeno vreme u svom ličnom profilu, ili da dozvolite našem timu korisničke podrške da zatvori Vaš nalog sa mogućnošću da ga kasnije opet otvori. Samo ih direktno kontaktirajte putem ćaskanja uživo ili im pošaljite mejl na support@primobet.сom. Oni rade non-stop i sve će rešiti u najkraćem roku.

Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo. Korišćenjem naše veb stranice prihvatate našu Poli Politiku kolačića.